29 Kasım 2010 Pazartesi

Merak ediyorum öyleyse varım. + Takıntı.

Modellerine bakarak markaları anlaşılabildiği halde Rtük'ün filmlerin/dizilerin içerisinde gizli reklamları engellemek amacıyla cep telefonlarının gözüktüğü sahnelerde, cep telefonu üzerindeki marka yazısını mozaikleme uygulaması, neden mesela araba markaları için de yapılmaz? Rtük'ün, araba firmalarının gizli reklam yapmayacağına dair bir önsezisi mi vardır?

Neden içinde meyve,çiçek vs. olan çaylara bitkisel çay denmiştir? Normal çay ezik midir ki ona 'sadece' çay denmiştir?

Neden otomobil fuarlarında otomobillerden çok mankenlerin tanıtımı yapılır? Otomobilin motorlu bir taşıt olması dolayısıyla gizli bir mesaj mı verilmektedir?

Neden hatchback arabaların arka camlarında silecek bulunurken, sedan arabaların hiç birinde bulunmamaktadır? Acaba sedanların arka camları tozlanıp kirlenmemekte midir?

İnternet cafelerde "Porno içerikli ve bölücü sitelere girmek yasaktır" yazdığı halde neden her cafede, bu siteleri hayatının bir parçası haline getiren insanlara ayrılan bir bölüm vardır?

Neden koltukaltı denilir? İnsanlarda koltuk diye bir organ mı vardır ki bu ifade kullanılır? Doğrusunun omuzaltı olması gerekmez midir?

Neden 'v' yerine 'w' ye basarız? 'w' daha mı kolay bulunur? Daha mı az yorar?

+

Messenger'ınızdaki kişilerin dinlediği müziklere bakıp onların ruh halini anlamaya çalışır mısınız? Kendiniz kırosallığı yüksek şarkılarda karizmayı sarsmamak adına "Ne dinliyorum" özelliğini kapatır mısınız? İki yüzlü müsünüz?

Birine İngilizce bir kelimeyi söylerken o kişinin anlaması için yazıldığı şekilde okuyunca etrafınızdaki diğer kişilere rezil olmamak için daha sonra doğru okunuşunu söyler misiniz?

Hiç yorum yok: