15 Kasım 2010 Pazartesi

Reklam ve merak kediyi öldürür.

Epilasyon aleti reklamlarındaki kızlar neden zaten tüysüzdür? Makineyi haybeye süren cillop hatunların yerine kıllı, sakallı kadınların kullanılması gerekmez mi?

Reklamlardaki bu çocuk şarkılarını jingle yapma sevdası ne zaman bitecek? Çok mu güzel oluyor bu? Ya da güzel olduğunu düşünen kitlelere (0-6 yaş arası) mi hitap ediyorlar?

Satışı ısrar üzerine kurulmuş kağıt mendil, çicek, cevşen gibi malzemeleri neden kimse kendiliğinden almak istemez? Hiç mi kimsenin Selpak veya bir adet gül ihtiyaci olmaz? Israrcılar ısrar etmeseler acaba daha mı çok satış yaparlar? 
 
Neredeyse her dizide gördüğümüz son derece modern şartlarda kahvaltısını yapan ailenin büyüklerinden birinin eline aldığı gazetede gözüne çarpan ilk haberin kendisinin ya da bir yakınının olması nasıl bir tesadüftür? Neden bu hep böyledir? 

Neden TV kanalları Kemal Sunal filmlerinin reklamlarında filmin konusunu anlatırlar? Zaten bilmiyor muyuz? Ya da neden 'gülmekten kırılacaksınız' , 'yerlere yatacaksınız' gibi temennilerde bulunurlar ki? Yedi milyon kere yayınlasalar da bizim izlemekten vazgeçmeyeceğimizi bilmiyorlar mı? 

Yuvarlak pizza neden kare kutularda gelir?

Neden bütün güncel dizilerde en az bir "sonradan farkedilen hamilelik", bir "yeni keşfedilen evlat", bir "evliler arası aldatma" ve bir "durup duruken bayılma" temaları işlenir? Bunlar olmadan dizi olmaz mı? 

"Yangın var yangın var ben yanıyorum, yetişin a dostlar tutuşuyorum" gibi sözler eşliğinde göbek atan başka bir millet daha var mıdır?

Google'da Google'ı aratınca ilk sırada yine Google çıkması nasıl bir kısırdöngüdür?

Hiç yorum yok: